DaBU Boksekraftcenter Vejle

Kraftcentermodellen i dansk boksning er et central element i DaBU strategiplan for at understøtte den røde tråd i udviklingen af konkurrenceboksere fra begynder til talent og frem til elite på højt internationalt niveau. DaBU boksekraftcenter skal danne rammen om et struktureret elitearbejde, hvor en sammenhængende indsats omkring bokserne muliggør, at en seriøs boksekarriere kan kombineres med uddannelse og arbejdsliv.
Boksekraftcenter Vejle er beliggende i BK Wedala, Spinderigade 11D, 7100 Vejle.

KONTAKT

  • Lars Kristensen: Koordinator DaBU kraft- og udviklingscenter (KUC) & DaBU events kuc@dabu.dk / 2095 5795
  • Thomas Kyø: Sportschef & landstræner tky@dabu.dk / 2068 6844
  • Signe Kirse Ellegaard: Udviklingschef ske@dabu.dk / 2726 0614

Pressemeddelelse:

Åbning af DABU boksekraftcenter i Vejle

Det er med stolthed, at Danmarks Bokse-Union den 1. december kan slå dørene op til det første boksekraftscenter i landet som rammen for dansk boksnings elitearbejde.

Kraftcentersamarbejdet er indgået med den lokale bokseklub BK Wedala, som også lægger hus og faciliteter til centret. BK Wedala har ligeledes et godt og konstruktivt samarbejde med Vejle Kommune, der har været meget positive omkring en satsning på boksesporten i Vejle by.
De centrale brugere bliver landsholdsboksere og meget aktuelt, den 12 personers store OL bruttotrup, som nu får faste træningsrammer i regi af det nye boksekraftcenter.

DaBU tilknytter en projektstilling til at varetage den daglige drift og organisering af kraftcentret. ”Det har været vigtigt for os at prioritere vores talentudvikling, og vi er utroligt glade for at kunne fortælle, at vi pr. 1. december har ansat Lars Kolstrup Kristensen som koordinator for DaBU kraft- og udviklingscenter (KUC) og DaBU events” udtaler DaBU formand Lars Brovil.

Lars Kolstrup Kristensen har de seneste 4 år været en særdeles aktiv del af BK Wedala og bl.a. været drivkraften bag en succesfuld udvikling af de Jyske Mesterskaber, og senest Landskampen mod Tyskland i oktober, som blev dækket af DRTV. 

Med åbning af boksekraftcentret i Vejle kan DaBU tilbyde en struktureret og sammenhængende indsats for unionens seriøse eliteboksere. ”BK Wedala er geografisk godt placeret i Vejle, vi har de fysiske faciliteter og så huser klubben selv flere landsholdsboksere” fortæller BK Wedalas formand Leif Lund.

Bokserne får bl.a. mulighed for morgentræning, kvalificeret sparring og individuel træning og vejledning af DaBU sportschef og landstræner. Ønsket er at skabe optimale forudsætninger for at kunne kombinere en boksekarriere med uddannelse, familie- og arbejdsliv.
”I DaBU har vi store forventninger til, at aktiviteterne i kraftentret udbygges i fremtiden, dels med afholdelse af store bokseevents, dels med tilbud til bredere målgrupper af boksere” fortæller udviklingschef i DaBU Signe Kirse Ellegaard.
Desuden er ambitionen, at boksekraftcentret i Vejle skal bane vej for etablering af flere udviklingscentre, der skal styrke den røde tråd i bokseunionens talentarbejde.

Ugeavisen Vejle: 22.nov. 2019