Seneste nyt fra DABU

Nordiske Mesterskaber

Se de bedste nordiske boksere i aktion i HD-kvalitet.

Køb adgang til live stream fra stævne 1-3, stævne 4 er gratis.

Ved at udfylde navn, efternavn, email og kode, får du adgang til køb af stævne 1-3, samt linket til stævne 4 som er gratis.

https://www.knockout.live/

 


PÅSKEFERIE

DaBus kontor holder ferielukket

10. til 19. april 2017

Vi er tilbage torsdag den 20. april

 

 


 

 

 

 

 

 

Til samtlige klubber

Specialforbund under DIF har gennem en streamingaftale mellem Idrættens Medieudvalg og DR Sporten mulighed for at få vist sine største elitebegivenheder på dansk grund på DR.dk.

DR forpligter sig til at stå for al produktion, distribution og kommentering (Thomas Westergård) – dog med hjælp fra en ekspertkommentator, (Thomas Kyø). Begivenheden vises på DR.dk og DRTV.
DR forpligter sig til at lave historier før/under/efter begivenheden til egne medier.
Begivenheden må kun vises på DR’s platforme. Som udgangspunkt vises begivenheden på DR.dk, men DR kan vælge at sende begivenheden på tv.

I forhold til ovenstående er det med stor glæde jeg d.d. har indgået en aftale med DR om at streame vores Nordiske Mesterskaber 2017 fra Gilleleje. Streamingen vil starte søndag den 2. april kl.13.00 med 3 Junior samt samtlige senior/elite finaler.

Hermed link til streamingen, som jeg vil håbe i vil dele med alle jeres klubmedlemmer samt andre i formoder vil havde interesse/lyst til at se disse spændende finaler fra NM. Det er vigtigt både for Dansk Boksning og DR, at vi får en stor seer tilslutning, så vi den vej rundt får en vigtig promovering for amatørboksningen i DK.

http://www.dr.dk/live/nyheder/sporten/nordisk-mesterskab-boksning-live

Da samtlige medier med få undtagelser, åbenbart er af den mening at amatørboksning ikke på nogen
måde interesserer deres læsere/seere og ej heller dem selv, mener jeg at denne form for streaming vil være vejen frem for os i DaBU. Seertallet vil forhåbentlig afspejle en større interesse end hvad disse medier forventer/formoder. Så håber i alle ude i Bokse Danmark vil tage godt imod dette tilbud om, gratis at få denne live transmission ind i jeres stuer.
Venlig hilsen
Benny Jørgensen
Formand
Danmarks Bokse- Union.

 

 


 

Til samtlige klubber i DaBU fra Benny Jørgensen


GOD JUL

 

Jeg vil hermed gerne, sige tak til alle i Dansk boksning, for jeres store indsats i året der nu er ved at rende ud, klubber- boksere - vore faste udvalg - dommere / kampledere - foreningsledere - klubtrænere – DaBU trænere JABU/SABU - kontorpersonale- kort sagt alle jer der på den ene eller anden måde er en del af DaBU.

 

I har alle bidraget til, at DaBU efter min mening har kørt på et flot niveau, i året der er gået. Ikke mindst på Junior siden ser det godt ud for fremtiden.

 

En speciel tak til de klubber, der igen i år på klubbasis har afviklet de store turneringer samt mesterskaber, jeg syntes i alle fortjener stor tak, og ikke mindst respekt, for det fantastiske arbejde i har udført. I min optik har alle disse arrangementer været afviklet til stort UG.

 

Mit store ønske og håb i 2017 for Dansk Boksning, skal være, at vi alle sætter bokserne og boksningen øverst på dagsordenen. At alle klubber eventuelt i samarbejde vil melde sig under fanerne, og få afviklet mange flere stævner, til stor gavn for alle vores boksere. Hvis alle klubber vil bidrage med dette, er jeg ikke i tvivl om, at Dansk Boksning vil stå endnu stærkere i året der meget snart ligger foran os.

 

At vi alle i 2016 og til stadighed har lidt under en skruppelløs og urimelig behandling ikke kun fra Justitsministeriet, men i særdeleshed Sundhedsstyrelsen må vi desværre alle se i øjnene, at vi er til tælling er der ingen tvivl om, men lad os samlet komme op på 8 og kæmpe videre, at DaBU skulle smide håndklædet kommer under ingen omstændigheder til at ske.

 

Til trods for ovenstående, vil jeg gerne ønske jer alle, og ikke mindst jeres familier, som vi jo alle ved, tit og ofte på hjemmefronten er spændt hårdt op på grund af den megen tid vi alle bruger på vores sport.

 

En rigtig god Jul samt et Godt nytår.

 

De bedste julehilsner

Benny Jørgensen

Formand

Danmarks Bokse-Union

 En stor personlighed er gået bort
-------------------------

Det er med den dybeste sorg at vi i B.K. Frem Lyngby må meddele, at en af klubbens store personligheder er gået bort.

Efter tre års uhelbredelig kræft, lukkede Ole Trebbien Andersen sine øjne lørdag d. 3. december kl. 8.15, for sidste gang i sit hjem, omgivet af sin nærmeste familie samt hans ven, læge og klubbens formand Brian Doktor.

Ole Trebbien blev medlem af B.K. Frem Lyngby i 1973. Efter en strålende karriere med 2 Sjællandske og 2 Danske mesterskaber samt 8 landskampe indtrådte Ole i klubbens bestyrelse. Her var Ole kasser, stod for klubbens korrespondance og meget mere. Ole uddannede sig som dommer og træner. Sammen med Michael Madsen skabte Ole boksere som Steven Manuel og Pierre Madsen.

I 2015 blev Ole Trebbien Andersen udnævnt til Æresmedlem af B.K. Frem Lyngby. I klubbens 116 årige historie er der muligvis personer der har været medlemmer længere end Ole, men ingen har i lige linje fungeret aktivt i træningslokalet uge efter uge, og samtidigt taget hånd om de mange andre gøremål gennem 43 år, derfor var Ole klubbens naturlige midtpunkt, Ole Trebbien Andersen var B.K. Frem Lyngby, og en nær og trofast ven.

Ære være hans minde!

Anders Liljensøe

-------------------------

Nationale begyndermesterskaber 2017

vil blive afholdt

lørdag den 22. april til søndag den 23. april 2017

i Vordingborg med Bokseklubben Tårnet 74 som arrangør.

Nærmere oplysninger senere.

-------------------------

Fra DaBUs formand Benny Jørgensen

  1. oktober 2016

-------------------------

Til samtlige klubber i DaBU fra Thomas Kyø

Som mange af jer sikkert ved, så var det planen at DaBU skulle have et hold i den tyske Bundesliga for sæsonen 2016/17.

I juni måned fik Flemming Nissen en invitation af DBV (det tyske forbund), til deltagelse i Bundesligaen med hjem fra en AIBA kongres.

Tilmeldingsfristen var 15. september, desuden skulle der betales nogle fees på adskillige tusind Euro.  DaBU overholdt denne tidsfrist, og indbetalte beløbene rettidigt. Herefter skulle tyskerne hurtigst  muligt give informationer så vi kunne begynde planlægningen.

Den 19. september får vi så besked fra DBV, at der kun er tre hold tilmeldt, og de derfor overvejer, at lægge 1. og 2. Liga sammen til én. De lover at give besked senest den 4. oktober.

Efter at have rykket for informationer flere gange fik jeg så i går, den 17/10 følgende svar fra DBV:


Dear Thomas, 

Last Saturday the meeting with the German clubs took place, which want to participate in the Bundesliga 2016/2017. 

Most of the participants work voluntarily and therefore bouts (including arrivals and departures) areonly possible in the period from Friday afternoon to Sunday noon. 

The Clubs are still largely unable to raise the time and financial resources required by the participationof the foreign teams. 

To our regret, we have to inform you as the German Boxing Association, unfortunately, that the clubs of the Bundesliga have unanimously decided to let the Bundesliga this year without the participationof foreign teams. We must respect this decision. 

Of course, we will pay back the payments already received as soon as possible. 

Best Regards
Manfred Dörrbecker
Executive Director
Da DaBU i sin tid havde et hold i Bundesligaen et par sæsoner var grunden til vi røg ud den samme: De tyske klubber ville ikke have os med, da de mente det var for langt, og for dyrt at køre til Danmark og bokse.

Når vi modtager en invitation fra DBV forventer vi naturligvis, at de har styr på tingene og, at det betyder vi kan deltage.

Det havde de så ikke, og jeg må derfor beklageligvis konstatere, at der ikke bliver noget dansk Bundesliga hold i denne sæson.

Med venlig hilsen
Thomas Kyø
Elitechef, DaBU

-------------------------

DaBUs træner- og boksekurser for 2017 

Beskrivelse og tilmelding her 

-------------------------

Til samtlige klubber i DaBU fra Benny Jørgensen

Efter møde i Justitsministeriet fredag 9/9. må jeg desværre meddele jer, at JM ikke har truffet en afgørelse for nuværende vedrørende DaBUs indtræden i det nye kampsportscirkulære. DIF og DaBU vil således blive indkaldt til nyt møde i oktober. Eneste opløftende på mødet var, at JM kunne oplyse, at samtlige høringssvar var yderst positive. Det samme kan man efter min bedste overbevisning, ikke ligefrem sige om sagsbehandlingstiden.

Venlig Hilsen
Benny Jørgensen
Formand
Danmarks Bokse-Union

-------------------------

Fra DaBUs formand Benny Jørgensen

  1. marts 2016

-------------------------

Resultater fra de Nordiske Mesterskaber 2016

Danmark vinder otte guld, tre sølv og seks bronze ved de Nordiske Mesterskaber.
Det placerede Danmark som næstbedste nation, ét point efter værterne Sverige,
der havde dobbelt så mange boksere med.

Stort tillykke til boksere, trænere og klubber med de flotte resultater.
Tak til Michael Ørholst og Henrik Bauer Sørensen for et flot stykke arbejde hele weekenden.

Guldvinderne var:
Kvinder:
U19 51kg: Amalie Berner (Rudersdal)
Elite 57kg: Sarah Mahfoud (Gladsaxe)

Mænd:
U19 64kg: Oliver Meng (Nykøbing F)
U19 69kg: Nikki Møller Nielsen (Grindsted)
Elite 56kg: Frederik Lundgaard Jensen (Pandrup)
Elite 64kg: Enock M. Poulsen (BK Ringen)
Elite 91kg: Ditlev Rossing (BK Limfjord)
Elite +91: Kem Ljungquist (Herlev Boxing)

Sølvvindere:
U19 69kg Kvinder: Sarah Olsen (Valby IK)
Elite 64kg Kvinder: Ditte Ajaaja Frostholm (SIK Fight)
U19 81kg Mænd: Morten Givskov (BK Vitus Horsens)

Bronze:
U19 56kg Mænd: Ahmad C. El Ahmad (Korsør)
U19 75kg Mænd: Michel Terteryan (BK Vitus Horsens)
Elite 60kg Kvinder: Yvonne Bæk Rasmussen (Olympia Odense)
Elite 69kg Mænd: Mikkel Nielsen (Olympia Odense)
Elite 75kg Mænd: Ritti Dayson (SIK Fight)
Elite 81kg Mænd: Kevin Uche Asonze (SIK Fight)

------------------------- 

NBM 2016 - Jyllinge (14.-15. maj 2016)

Indkaldelse er udsendt til klubberne læs her

-------------------------

Fra DaBUs formand Benny Jørgensen

  1. marts 2016

-------------------------

DaBUs træner- og boksekurser for 2016 

- Beskrivelse og tilmelding her 

-------------------------

Brev til samtlige klubber i DaBU fra Benny Jørgensen

Brev fra DaBUs formand Benny Jørgensen udsendt på mail til alle klubber den 28. december 2015
vedr. ansættelse af Thomas Kyø som ny elitechef pr. 1. januar 2016 kan downloades her

-------------------------

   

Her i året der er ved at rende ud, og DaBU har haft 100 års jubilæum, vil jeg gerne sige alle i Dansk boksning, tak for jeres indsats i året der nu er ved at rende ud, DaBUs bestyrelse – DaBUs trænere – DaBU´s læger - boksere – vore faste udvalg – dommere / kampledere – matchmakere – tidtagere - foreningsledere – trænere – vandrenge – JABU – SABU – kontoret, kort sagt alle jer, der på den ene eller anden måde er en del af DaBU.

I har alle bidraget til, at DaBU efter min mening har kørt på et højt niveau, i året der er gået. Ikke mindst på junior siden er det mit klare indtryk, at der er lavet et fremragende stykke arbejde ude i klubberne, som har udmøntet sig i de bedste resultater vi har set i mange år. Så et stort tak herfra, til de klubber/trænere der har bidraget med disse flotte resultater.

En speciel tak til de klubber, der i år for Dabu har afviklet de store arrangementer, vi har afviklet på hjemmelig grund, ligeledes en stor tak til de klubber som har afviklet deres internationale turneringer i DK. Jeg syntes i alle fortjener stor tak, og ikke mindst respekt for det fantastiske arbejde i har udført, håber i alle er friske på en tørn mere i 2016.

Mit store ønske og håb i 2016 for Dansk Boksning skal være, at alle vil koncentrerer sig om, at afholde nogle flere stævner, og endvidere sætter bokserne og boksningen øverst på dagsordenen.  Hvis vi alle gør dette, er jeg ikke i tvivl om, at Dansk Boksning vil stå endnu stærkere i året der meget snart ligger foran os.

Med disse sidste ord, vil jeg håbe i alle vil nyde julen, lægge boksningen på hylden slappe lidt af, og hygge jer med jeres familie og venner, der tros alt lider et stort afsavn med den megen tid mange af jer, bruger i det daglige på boksning.

En rigtig god Jul samt et Godt nytår.

De varmeste julehilsner til jer og jeres nærmeste.

Benny Jørgensen
Formand
Danmarks Bokse-Union

-------------------------

Danske mesterskaber 2015 (27.-29. november) - kan ses via live streaming

DM 2015 afholdes i Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19C, 3250 Gilleleje.

LIVE STREAMING STÆVNE 1
Indledende runder FREDAG KL. 17:00 DEN 27. NOVEMBER 2015

LIVE STREAMING STÆVNE 2
Semifinaler LØRDAG KL. 12:00 DEN 28. NOVEMBER 2015

LIVE STREAMING STÆVNE 3
Semifinaler LØRDAG KL. 19:00 DEN 28. NOVEMBER 2015

LIVE STREAMING STÆVNE 4
Finaler SØNDAG KL. 10:00 DEN 29. NOVEMBER 2015

-------------------------

EM U15 2015 i Anapa, Ukraine - slut

Et træt U15 hold er kommet hjem fra U15 EM 2015, hvor Sebastian Terteryan
vandt bronze og Nikolai Terteryan vandt sølv.

Der var rigtig godt gjort, det bliver spændende at følge vores unge boksere i
fremtiden.

-------------------------

EM U15 2015 i Anapa, Ukraine

En 1-2 dommerafgørelse mod en russisk modstander i finalen betød, at Nikolai Terteryan
måtte tage til takke med en sølvmedalje i 48 kg ved U15 EM i Anapa, Rusland.

At AIBA´s dommere til trods for deres mange stjerner, til stadighed favoriserer visse østlande
er ubegribeligt. 30-27 fra den Engelske dommer siger vel alt.

Men trods dette, et kæmpestort tillykke til både Nikolai (sølv) samt hans bror Sebastian Terteryan (bronze)
med deres flotte resultat. Også et stort tillykke til klubben og ikke mindst deres daglige trænere. I skal alle
have stor ros, for jeres store daglige arbejde for Dansk Boksning.

Venlig Hilsen
Benny Jørgensen
Formand
Danmarks Bokse- Union

-------------------------

  1. november 2015 - resultater fra:
    EM U15 2015 i Anapa, Ukraine (31. oktober-9. november 2015)

 

Vi havde på forhånd aftalt, at Nikolai skulle bokse så de kun kunne vinde ved at snyde os.
Det gjorde han. Og det gjorde de. Den engelske dommer havde 30-27 til Nikolai, hvilket
var det helt rigtige resultat. Nikolai har faktisk været suveræn gennem hele turneringen,
og alle ud over et par dommere har bemærket det. Vi har fået utrolig mange anerkendende
ord for Nikolais flotte boksning, fra alle kanter hernede.

 

Tillykke til Vitus Horsens med deres to medaljervindere.
Tillykke til Rudersdal BK og Roskilde AIK med Sigurd og Marcs flotte indsatser hernede.

 

Tak til klubberne og deres dygtige trænere der har gjort et fantastisk stykke arbejde med
at forberede deres boksere til det her mesterskab. Ikke blot er det nogen dygtige, velskolede
og ambitiøse boksere, de er også nogen gode, velopdragne drenge, med den rette portion
"møgunge" der gør at det ikke bliver for kedeligt.

Mvh Thomas Kyø

-------------------------

Danske mesterskaber 2015

Kære klubber

Da der er udtrykt tvivl om tilmeldings-proceduren til de danske mesterskaber 2015, skal vi oplyse følgende:

Det er blevet besluttet af DaBUs bestyrelse, at alle boksere med en dansk startbog kan tilmelde sig DM 2015.
Man skal have bokset 10 kampe før tilmelding.

Tilmeldingen vil foregå elektronisk og der vil i uge 42 blive sendt mail til alle klubber med et link til tilmeldingen.
Linket vil også blive lagt på DaBUs og lokalunionernes hjemmesider.

Venlig hilsen
Danmarks Bokseunion

-------------------------

  1. september 2015 - Resultater fra:
    Brandenburg Cup 2015 i Frankfurt Oder, Tyskland (9.-13. september 2015)

Et billede siger mere end tusinde ord.

Kevin Uche tabte til den Tyske mester, Daniel Weinbender med 1-2.

Kevin leverede sin bedste kamp i karrieren og dominerede kampen i alle tre omgange, med aggressiv
pointboksning og snuppede point på stribe og det var derfor en tydeligt skuffet bokser, som måtte se
drømmen om finalen svinde væk, da dommerkendelsen kom.

Ærgerligt, for Kevin som i stedet måtte nøjes med bronzemedaljen ved Brandenburg Cup 2015