Trupper

Om DaBUs trup for 2018

I de seneste par år har vi haft en større trup og sendt flere boksere ud at bokse for landsholdet end man har gjort tidligere. Det har været en moderat succes på den måde, at vores internationale resultater i ungdomsrækkerne har været inde i en udvikling, så det nu næsten er kutyme at vi har medaljer med hjem fra EM i U15/17.

I samme periode er klubbernes forventninger til landsholdet blevet markant større. Man håber ikke længere at ens boksere skal blive udtaget, man forventer det. Samtidig virker det som om man regner med man kan ”parkere” bokserne på landsholdet, der så skal holde dem aktiveret. Et af problemerne i den forbindelse er, at vi har brug for aktive klubber, der arbejder for at få deres boksere i kamp ved at holde stævner og ved at deltage ved andre klubbers stævner. I og med stævneaktiviteten har været stærkt nedadgående er det ikke i dansk boksnings generelle interesse, at en stor del af de danske boksere overvejende bokser kampe for landsholdet, i udlandet.

Et andet problem med de meget store trupper vi har opereret med de sidste par år er, at kvaliteten daler når elitesektionens meget begrænsede kapacitet og økonomiske midler skal spredes ud på 40-50 boksere.

Det er ES’ opfattelse, at landsholdet er til med OL deltagelse som hovedmål. Hvis de allerbedste talenter vi har skal udvikles og ikke mindst fastholdes til de når det niveau, så er det dér fokus skal ligge. Det vi har gjort i de sidste par år nærmer sig breddearbejde. Det har været velkomment hos klubberne, nok fordi netop dét har manglet, men også fordi det altid er opmuntrende at få folk på landsholdet.

Omvendt har der også været skuffelse fordi man ikke synes vi har gjort nok for bokserne, og så er cirklen sluttet. Skal vi have højere kvalitet i udviklingen af talenterne uden øget kapacitet og økonomi, så må vi skære ned på truppen og/eller fokusere mere på de allerbedste. Det ligger også implicit i strategisporet, og DIFs forståelse af hvad det er vi skal med det.

ES foreslår derfor, at det er de boksere der kan kategoriseres som A boksere der bliver prioriteret. B boksere må eventuelt indgå i et mere fokuseret breddearbejde, samt klubberne må hjælpes i gang med at lave tiltag så de bliver dygtigere til at aktivere og udvikle bokserne. Der kan laves et antal landskampe og en del af B bokserne vil også blive udtaget til eksempelvis NM, men det må kommunikeres ud, at landsholdet kun er for de allerbedste.

A – Boksere med talent og potentiale til på sigt at kunne tage medaljer på elite niveau, samt kvalificere sig til OL.

Skal være motiveret til at satse 100 procent på boksning. Træningsmængden skal ligge på ca. seks træningspas om ugen, op til 10-12 pas i relevante perioder. Eventuelt lidt mindre for U17 boksere.

Er per definition klar til udtagelse til EM/VM mm. Førstevalg ved mindre turneringer (skal have dansk pas)

B – Mangler niveau til at blande sig med de bedste internationalt. Besidder et talent der muligvis kan udvikles til internationalt niveau.

Kan udtages til EM.  Kan udtages til NM, landskampe og mindre turneringer.

Det forventes at bokserne deltager i de turneringer de bliver udtaget til, det samme ved de træningssamlinger og andet de måtte blive indkaldt til. Afbud skal meldes og godkendes af elitesektionen.

Vedrørende boksere i A truppen, så forventes det, at klubberne tilrettelægger deres sæson og træningsplan efter DaBUs internationale sæsonplan, så bokserne kan være optimalt forberedt til opgaver med landsholdet.

Det forventes, at trænere/klubber er interesserede i at indgå i et samarbejde med elitesektionen/landstrænerne omkring udviklingen af bokseren. Det kan f eks være træningsplaner, info omkring boksernes trænings- eller skadestilstand, fysiske tests og teknisk/taktisk udvikling.

Det forventes bokseren er indstillet på at følge tekniske taktiske instruktioner, både i forbindelse med kampe og træningsøvelser.

Det forventes at boksere i landsholdstruppen er aktive i klubregi. Det forventes, at bokserne har minimum 10 kampe per sæson. En bokser kan godt bokse 25 kampe på en sæson. Har man eksempelvis 10 kampe for landsholdet er der ingen hindring for at bokse det samme antal for klubben.

For boksere i B truppen forventes det, at klubberne er aktive og opsøgende i arbejdet med at udvikle bokseren. Her forventes der minimum 10 kampe for klubben per sæson.

Trupper 2018

Piger U15

Piger U17
Anna Rasmussen (02)  – Roskilde 

Piger U19
Julie Madsen (00)  – Høje Taastrup
Melissa Mortensen (01) Varde AK
Cecilie Kølle (00) BK Rollo
Klaudia Lewadny (00) EBBK Esbjerg

 Kvinder – Elite
51 kg Amalie Manich  – Champ’s Camp
54 kg Bettina Dahl  – Høje Taastrup
57 kg Emilie Jespersen  – CIK
60 kg Ditte Frostholm  – Høje Taastrup
64 kg Yvonne B Rasmussen – Herlev Boxing
69 kg Lena Bertelsen  – BK Rollo

Drenge U15 

Drenge U17
Elias Idrissi (03)  – Herlev Boxing
Mikail Harmanci (03) – Jyllinge BT
Sigurd Boesen (02)  – Rudersdal
Abdallah Abou-Arab (02)  Vollsmose Boxing
Anas Khattab (02)  . SIK Fight 

Drenge U19
Daniel Malik (01)  – Herlev Boxing
Tavab Niyazi (01)  – Rudersdal
Mahdi Jallaw (00) – SIK Fight
Nikolai Terteryan (01) – Hornslet
Sebastian Terteryan (01) – Hornslet
Oliver Møllenberg (00) – Gilleleje
Jakob Bank (01) – Wedala
Ali Al Tamimi (00) – Vollsmose Boxing
Enock Mbilizi (00) – BK Pugilist
Mustafa Khasanov (00) – IK Semper Haderslev
Thorbjørn Boudigaard (01) – BK Limfjord
Mathias Hansen (01) – Felsted BK 

Elite Mænd
56 kg Ahmad El Ahmad  – Korsør AB
60 kg Danny Jensen – BK Nordsalling
64 kg Islam Zajpulayev – Herning
69 kg Nikki Møller Nielsen – Grindsted AK
75 kg Emil Kot – Korsør
81 kg Ritti  – Korsør
81 kg Sean Larsen – Varde AK
91 kg Kevin Uche – SIK Fight
+91