Brev fra DIF til klubber med større arrangementer for over 500 tilskuere

Brev fra DIF til klubber med større arrangementer for over 500 tilskuere

11. september 2020 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard
10. september 2020


Kære formænd og direktører i forbund og eliteklubber

Vi savner alle at opleve sport med fyldte tribuner og masser af stemning. Både af sportslige og økonomiske årsager. Fredag den 28. august kom vi et stykke af vejen, da det lykkedes at få politikerne med på at udvide den såkaldte superligamodel til andre idrætsgrene.

Mit formål med dette brev er enkelt, men indtrængende. Spred følgende budskab i jeres forbund og til jeres klubber: Vær ekstrem nidkær i forhold til de retningslinjer, som gælder på jeres felt, når I nu lukker flere tilskuere ind til større idrætsbegivenheder. Følg retningslinjerne 100 procent – også selvom de er besværlige, ressourcekrævende og nogle gange svære at forstå. 

Vi har i DIF sammen med de respektive eliteorganisationer kæmpet hårdt for at få udvidelsen af superligamodellen blåstemplet af politikerne. Vi oplever i høj grad, at politikerne lytter til idrætten og har forståelse for idrættens betydning i samfundet og for dens særlige udfordringer. Men aftalen om udvidelsen af superligamodellen er skrøbelig, og vi har ikke fået en permanent blåstempling. 

Bare en uge efter, udvidelsen blev vedtaget, blev aftalen midlertidigt rullet tilbage i de 18 kommuner, der er hårdest ramt af coronavirus. Hvis der kommer eksempler på, at der bliver konstateret smitte ved en idrætsbegivenhed med mange tilskuere, og at retningslinjer og procedurer ikke har været fulgt til punkt og prikke, så kan ordningen blive droppet fra den ene dag til den anden. 

Det vil være en katastrofe for den enkelte idræt og for alle de andre idrætter, som også mister muligheden for at lukke flere tilskuere ind. Man har altså ikke kun et ansvar for egen idræt, men for hele idrætsfamilien, og hvis man træder ved siden af bare en enkelt gang, så kan det hele blive lukket ned. 

Under hele coronakrisen har I i idrætsforbundene taget ansvar og vist det efterspurgte samfundssind. Det er en af årsagerne til, at politikerne har vist idrætten mere tillid end en lang række andre brancher. Jeg er overbevist om, at idrætten kan løfte opgaven med at administrere flere tilskuere, men der er rigtig meget på spil i de kommende uger og måneder, så spred gerne ovennævnte budskab en gang for meget end en gang for lidt. 

Såfremt I har spørgsmål, kan I sende en mail til corona@dif.dk. 

Med venlig hilsen
Morten Mølholm Hansen


Administrerende direktør for DIF