Genåbning af indendørs idræt

Genåbning af indendørs idræt

10. juli 2020 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard

Anbefalinger for boksetræning inden døre:
DIF og DGIs retningslinjer gælder for genåbning af al indendørs idræt, og det er vigtigt at læse de udsendte retningslinjer i deres fulde længde, før klubben åbner for indendørs træningsaktivitet. Disse er opdaterede pr. 8/7 med forsamlingsforbuddet, der nu er hævet til fra 50 til 100 personer, samt lempede vilkår for arrangementer og konkurrencer.
Vi har fremhævet 9 punkter med særlig relevans for vores klubber og for boksning som fysisk kontaktsport.
Forudsætning for åbning er, at den lokale forening har sikret at rammerne er på plads, inden der bydes velkommen til klubtræning.

  1. Idræt med kropskontakt er tilladt; DOG bør andelen af tid med kropskontakt minimeres, særligt ansigt-til-ansigt-kontakt. OG der skal være ekstra opmærksomhed på de øvrige anbefalinger om hygiejne og forebyggelse af kontaktsmitte.
  2. Så hvidt muligt holdes 2m afstand ved aktivitet med fysisk anstrengelse. Mindre afstand mellem personer begrænses til korte intervaller.
  3. I træningslokalet skal hver person i lokalet skal have min. 4 kvm. tilgængelig. Samlet må der være max 100 personer (pr. 8/7). (Der kan være flere end forsamlingsforbuddets 100 til stede på én idrætsfacilitet – læs om gruppe/zone-afgrænsning.)
  4. Der skal bruges eget personligt udstyr: Handsker, plethandsker, måtter, sjippetove o.a. må ikke deles.
  5. Redskaber der deles skal rengøres ofte og afsprittes før og efter aktivitet, samt hyppigst muligt under aktiviteten. I tilfælde hvor redskaber ikke kan rengøres løbende under aktiviteten (fx sandsække), skal udøverens handsker afsprittes/vaskes før brug.
  6. Deltagerne placerer sig straks ved ankomst til idrætsfaciliteten i den gruppe, som de deltager i under aktiviteten. Deltagere må ikke skifte mellem forskellige grupper, eller bytte makker under aktiviteten.
  7. Træning med plethandsker kan også bruges indendørs. DaBU anbefaler dog fortsat ikke hverken øvelser med infight eller decideret sparring.
  8. Hyppig og grundig rengøring af fælles kontaktpunkter skal som minimum ske en gang dagligt og oftere ved mange berøringer.
  9. Der kan åbnes for omklædning-, toilet- og badefaciliteter, hvis sundhedsmyndighedernes anvisning for rengøring overholdes. Nu bydes klubhuse/caféer og sociale aktiviteter også velkommen – husk derfor ekstra godt på hygiejne og rengøring.

DaBU ønsker rigtig god og forsvarlig træning – udendørs såvel som indendørs – for vores mange medlemmer i alle bokseklubber!

Læs DIF retningslinjer for idrætsaktiviteter.
Se Quickguide
Se opdateret Q&A (pr. 3/8)
Se Kulturministeriets retningslinjer for indendørs idræt og faciliteter (pr. 8/7)
Se Kulturministeriets retningslinjer for sommeraktiviteter for børn & unge (pr. 8/7)