Invitér hele familien med til træningslokalet

Invitér hele familien med til træningslokalet

31. juli 2020 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard

DIF og DGI peger på, at et effektivt middel til at få flere voksne ind i foreningerne er, at lave idrætstilbud som kombinerer familietid og aktiv tid. 

En undersøgelse af 2550 foreninger under Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI viser, at 42 procent af foreningerne har tilbud, som man kan deltage i sammen som familie, skriver DIF i en pressemedelelse 30/7 2020.

Det kan være svært at finde tid til idræt i en hverdag, hvor der også skal passes job, hentes børn, købes ind og laves mad. Det smitter af på aktivitetsniveauet, hvor børneforældre er nogle af de mindst foreningsaktive i Danmark.

”For travle børnefamilier kan kalendergymnastik blive den eneste idræt, der er tid til i en presset hverdag. Derfor er det helt oplagt, at foreningerne tænker i, hvordan vi kan kombinere forskellige formål, så tid med familien også bliver til aktiv tid. Det giver en ny og anderledes måde at være sammen på som familie. Samtidig er det oplagt at invitere de voksne med ud på banen, når de små skal dyrke idræt, i stedet for at de bliver parkeret på tilskuerpladserne eller i cafeteriet,” siger Maja Holm, der er adfærdskonsulent i Bevæg dig for livet.

 

FamlySport

Aktiv fritid sammen i familien er også baggrunden for konceptet FamlySport, som DaBU samarbejder med. Boksning er én af 12 sportsgrene som præsenteres i form af sportspakker, der leveres hjem til børnefamilier, som månedsabonnement. Essensen i FamlySport er at gøre det så let som muligt for børnefamilier at kombinere bevægelse, sjov og samvær. FamlySport giver familietid med leg og sved på panden, og introducerer samtidig én ny idræt hver måned.
Sportpakkerne indeholder basisudstyr – fx et sæt boksehandsker – og 10 aktivitetskort. Målgruppen er børn i alderen 4-12 år (og forældre). Læs mere om FamlySport medlemskab