Idrætten kan fortsætte

Idrætten kan fortsætte

9. december 2021 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard

DIF og DGI anbefaler, at idrætsforeningerne fortsætter med deres almindelige aktiviteter, dog skal de forholde sig til anbefalinger om sociale arrangementer, og opfordres fortsat til at følge rådene om smitteforebyggelse og hjælpe med at stoppe smittespredning.

På pressemødet 8/12 kom regeringen på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen med en kraftig opfordring til virksomheder om at aflyse større sociale arrangementer – herunder julefrokoster.
De fleste foreninger er ikke arbejdspladser, men DIF og DGI anbefaler på baggrund af meldingen fra regeringen alle idrætsforeninger i hele landet til at følge intentionen i anbefalingen, hvor der er et særligt fokus på risikoen for større smitteudbrud i forbindelse arrangementer med alkoholindtag.

Der findes ikke en præcis definition på, hvad et større socialt arrangement er. Derfor må foreningen foretage en individuel vurdering med baggrund i blandt andet pladsforhold, antal deltagere, aktivitetens form, smitteforebyggende tiltag etc.

Endelig understregede statsministeren på pressemødet, at foreningslivet fortsætter, selvom skolerne lukker for fysisk undervisning på onsdag i næste uge. DIF’s og DGI’s anbefaling til foreninger og forbund er, at de bør fortsætte med at tilbyde idrætsaktiviteter som træning, kampe og stævner. Selvfølgelig under hensyntagen til de anbefalinger, som Kulturministeriet annoncerede sidst i november. 
DIF pressenyt

DaBU coronainformation

NB: Varslede restriktioner om højst 50 stående tilskuere til indendørs arrangementer gælder IKKE for idræts/-sports arrangementer har kulturministeriet bekræftet.

Corona – DIF råd og vejledning i idrætten


Photo by Paul Bergmeir on Unsplash