Nye nationale Corona-restriktioner

Nye nationale Corona-restriktioner

21. september 2020 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard

Regeringen har indført en række nationale restriktioner, efter at smittetallene i den seneste tid er steget. Udmeldingen fra 18/9 har betydning også for idrætten; kort fortalt:

Forsamlingsforbud sænket til 50 personer

Overordnet gælder de nuværende retningslinjer for idrætten fortsat – dog sænkes forsamlingsforbuddet fra 100 til 50 i hele landet. Den varslede udvidelse af superligaordningen til andre idrætter er udsat.

 

Vilkår for stævner og arrangementer  

Man må stadig gerne arrangere stævner og turneringskampe, men vær OBS på, at det nye forsamlingsforbud på 50 skal håndhæves. Man skal sikre, at der aldrig er mere end 50 samlet på samme sted og samtidigt. De 50 personer tæller atleter, trænere, dommer/kampledere og øvrige officials.
Herudover kan der være siddende publikum, op til samlet 500 personer alt i alt, såfremt alle retningslinjer for publikum er overholdt.

 

Sociale aktiviteter bør aflyses

Det sociale liv har stor betydning for idrættens fællesskaber, men i seneste udmelding fra regeringen er der en meget tydelig anbefaling om, at alle sociale aktiviteter i fritidstilbud aflyses. Dette opfordrer vi kraftigt til at vores foreninger følger.

 

Obligatorisk mundbind på cafeer, kantiner, cafeterier og lukketid kl. 22

I klubhuse, hvor der drives cafeteria, restauration mv., skal man overholde de branchespecifikke retningslinjer, dvs. bære mundbind, når man er ståede, fx står i kø ved kassen eller går på toilettet. Det kan virke ulogisk, hvis man lige har dyrket motion sammen uden mundbind, men det er vilkårene. Samtidig gælder kravet om, at man skal lukke senest klokken 22.

 

Ovenstående gælder pt. indtil den 31. oktober 2020.

Se yderligere Corona information og retningslinjer HER