Retningslinjer for indendørsidræt er nu klar

Retningslinjer for indendørsidræt er nu klar

20. april 2021 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard

Pr. 8. maj kan alle aldersgrupper nu træne indendørs i klubberne. Idrætsaktiviteten skal dog for voksne foregå uden kropskontakt. Voksne mellem 18 og 69 år skal desuden kunne fremvise coronapas ved fremmøde.

I udmeldingen om genåbning for voksengruppen 18-69 år defineres det, at ‘kontaktsport skal begrænses til øvelser uden kropskontakt’. Næste fase af genåbningen er planlagt til den 21. maj, og forventningen er, at kontaktsport til den tid også bliver tilladt for voksne over 18 år. 
Q&A

Med virkning fra 8. maj gælder følgende for indendørs idræt:

  • Indendørs idræt er tilladt for alle aldersgrupper. Dog skal kontaktsport begrænses til øvelser uden kropskontakt for voksne mellem 18 og 69 år
  • Der gælder et forsamlingsloft på 25 personer, ink. træner.
  • Der er krav om coronapas for voksne udøvere fra 18 år og opefter
  • Der er ikke krav om coronapas for børn og unge, trænere og evt. nødvendige voksne
  • Der skal være min. 4 kvm pr. udøver, så der er god mulighed for at holde afstand


For udendørs idræt gælder følgende:  

  • Forsamlingsloftet er på 75 personer for udendørs idræt i organiseret regi. Både udøvere, trænere, tilskuere mv. tæller med i det samlede antal.
  • Landsholdsboksere og udvalgte boksere på højeste nationale seniorniveau er fortsat undtaget fra de særlige restriktioner og er derfor tilladt fortsat at have indendørs træning med fysisk kontakt og konkurrence. (Jf. professionel idræt jf. §14, stk 4 i bekendtgørelsen ). Træningsaktivitet for denne gruppe aftales med DaBU Elitesektion


OBS Der er stadig krav om mundbind indendørs, når man ikke er trænigsaktiv, og man skal som forening huske at opsætte de nødvendige skilte, herunder antal personer, som må være til stede i lokalet, samt krav om mundbind og coronapas.
link til plakat – coronapas 
link til plakat – mundbind 

Coronapas

Rammerne for håndtering af kontrollen af coronapas i klubberne er på trapperne. DGI og DIF arbejder for en fleksibel og tillidsbaseret løsning, hvor ansvaret for at have et gyldigt coronapas placeres hos den enkelte udøver. Som reglerne er nu, er det den enkelte idrætsforening eller facilitetsejerens ansvar at tjekke for gyldigt coronapas.

Et coronapas vil i udgangspunktet være digitalt og vil rumme oplysning om:

  • Tidligere påvist smitte med COVID19
  • Negativ PCR-eller lyntest (svaret må max være 72 timer gammelt)
  • Færdigvaccination mod COVID19

Coronapasset vil i første omgang kunne findes via sundhedsplatformen, MinSundhed, men fra slutningen af maj forventes det, at der lanceres en særskilt app til formålet. Coronapasset indføres som en midlertidig foranstaltning som led i genåbningen af Danmark. 

Spørgsmål & Svar

Læs gængse spørgsmål og svar om restriktionerne for idrætten HER

Læs også mere på dabu.dk og dif.dk