Restriktioner og anbefalinger for idrætten

Restriktioner og anbefalinger for idrætten

18. december 2021 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard

Se hvad der aktuelt gælder for indendørs idræt pr. 5. januar 2022 HER


DIF Nyheder: Opdateret den 17. december klokken 23.22

1. Idrætsforeningerne opfordres til at aflyse alle indendørs aktiviteter her under idrætsaktiviteter (ikke udendørs) i juleferien. Det vil sige fra søndag den 19. december klokken 08.00 og indtil den 5. januar, hvor planen er, at børnene igen begynder i skole. DIF og DGI anbefaler kraftigt foreninger at følge opfordringen.

2. Eliteidrætten kan stadig fortsætte, men nu uden tilskuere på lægterne. Denne restriktion gælder ligeledes fra søndag morgen, men løber frem til den 17. januar.

3. Krav om, at alle over 12 år bærer mundbind eller visir, når de opholder sig på en idrætsfacilitet som idrætshaller, træningscentre og svømmehaller (dog ikke under idrætsudøvelsen). Dette gælder også fra søndag morgen og frem til den 17. januar. 

Kompensation

DIF og DGI er i dialog med politikerne om at sikre midler, som kan hjælpe de foreninger, der som følge af opfordringen til at holde julepause mister penge på fx aflysning af aktiviteter, for manglende tilskuerindtægter, camps mv. Og der er økonomisk kompensation vej.
Et bredt politisk flertal har dedikeret 20 millioner kroner til formålet. Som tidligere corona-hjælpepuljer vil midlerne blive administreret af hhv. DIF og DGI i fællesskab og uddelt på baggrund af ansøgninger 

Læs mere HER

Sektorpartnerskabsmøde

Mandag den 20. december er DIF, DGI og andre i de berørte sektorer blevet indkaldt til møde med Kulturministeriet. Her vil ministeren give en status på de aktuelle restriktioner og kompensationsordninger. Herefter vil dif.dk løbende blive opdateret. Se bl.a. Kulturministeriets Q&A.

Læs yderligere DaBU corona-informationDIF corona råd og vejledning