Roller i WordPress

Hvad betyder brugerrollerne i WordPress

I WordPress findes der 5 forskellige brugerroller. De bruges til at bestemme hvilke brugere der må hvad på hjemmesiden.

Administrator, Redaktør, Forfatter, Bidragyder og Abonnent.

Gennemgang af roller:

Administrator rollen er den højstrangerende rolle, og kan alt hvad en redaktør kan. Derudover er det administratoren, som kan opdatere, tilføje og slette bloggen, plugins og themes. De kan ændre bloggens indstillinger og administere andre brugere. Kort sagt har administratoren adgang til alt på bloggen!

Redaktøren kan alt, hvad en forfatter kan. Derudover kan vedkommende administere, dvs. godkende og slette, kommentarer og links. De kan oprette og administrere kategorier, og så kan de udgive og administere alle indlæg. Endvidere kan redaktøren også administere sider.

Forfattere kan alt, hvad en bidragyder kan. Derudover kan forfattere selv udgive deres indlæg og uploade billeder til mediebibliotektet. Forfattere kan kun administrere sine egne indlæg, og kan redigere og slette indlæg, selv efter at de er udgivet

Bidragydere betyder, at man kan bidrage til bloggen. At bidrage vil sige, at man har mulighed for at skrive indlæg til bloggen og redigere sine egne indlæg. Når en bidragyder har færdiggjort et indlæg, vil det stå med statussen “afventer gennemlæsning”. Herefter vil en redaktør eller administrator kunne udgive indlægget. Bemærk at bidragydere ikke kan uploade nye billeder til bloggen, men kun bruge billeder fra mediebibliotektet eller fra URL.

Abonnenten har ingen særlige rettigheder. De kan hverken publicere eller administrere indhold. Dog vil en abonnent hurtigt kunne skrive kommentarer, da oplysningerne (navn, mail og hjemmeside m.m.) allerede er oprettet i wordpress.