DaBU Kraft- & Udviklingscentre

Kraftcentermodellen i dansk boksning er et central element i DaBU strategiplan for at understøtte den røde tråd i udviklingen af konkurrenceboksere fra begynder til talent og frem til elite på højt internationalt niveau.
KUC-centrene skal sikre et sammenhængende og målrettet indsats for de tilknyttede grupper af boksere.

DaBU Boksekraftcenter i Vejle er omdrejningspunkt for landsholdsboksere for alle aldersgrupper. Hver onsdag er der ugentligt fælles træninger i kraftcenteret, for alle landsholdsboksere samt boksere med niveau hertil.
Læs mere om centeret her: Boksekraftcenter Vejle

DaBU Udviklingscenter i Høje-Taastrup er omdrejningspunkt for DaBU Kvinde/Udviklingstrup, samt de kvindelige landsholdsboksere. Derudover er centeret samlingssted for ugentlige landsholdstræninger hver onsdag, for boksere med niveau hertil.
Læs mere om centeret her: Udviklingscenter Høje Taastrup

DaBU har samarbejdsaftaler med de lokale kommuner for KUC-centrene, og samarbejder om at styrke boksesporten lokalt i byerne.
DaBU afvikler en række forbundsaktiviteter i KUC-centrene, bl.a. uddannelsesaktiviteter, seminarer mm.

DaBU Elitesektion har fast onsdagstræning i DaBU centre i Vejle og Høje Taastrup. Siden sæsonstart har træningerne været åbne også for nye talenter. Der er dog krav om, at bokserne skal have en godkendt startbog for DaBU, ligesom der skal foreligge en aftale med DaBU Elitesektion om deltagelse i KUC aktiviteter. Fra 1. januar 2022 vil der også være krav om minimum 10 kampe for at deltage i KUC elitetræningerne.