Parkinson Boxing

Parkinson Boxing

Danmarks Bokse-Union og Parkinsonforeningen samarbejder om et bokseprojekt målrettet personer med Parkinsons sygdom. Målet er at uddanne 80 boksetrænere i ca. 30 af DaBUs klubber, der kan tilbyde den særligt tilpassede træningsform til parkinsonramte. Projektet er i 2021-2023 støttet af midler fra Sundhedstyrelsen.

Hvorfor Parkinson Boxing?

Boksetræningen er baseret på hastighed, krydsbevægelser, rotation i ryggen, balance og koordination. I boksningen indgår også̊ træning af finmotorik, som særligt mennesker med parkinson har gavn af for at fastholde evnen til at skrive, spise selv, knappe eget tøj mv. Foruden de fysisk gavnlige effekter for personer med parkinson, er ønsket med træning i foreningsregi at åbne døren til det sociale fællesskab i bokseklubberne.

Det er sjovt at mærke, at man bliver stærkere. Og det er sjovt, at det smælder, når man bokser til sandsækkene.

Dorrit Hermann, parkinsonbokser

Uddannelse i Parkinson Boxing

Vi afholder kursus 2-3 gange årligt t.o.m. 2023. Og ét årligt kursus i 2024 og 2025. Næste kursus er planlagt til sensommer 2023

  • Dag 1 – Lørdag 12. august (Aarhus, FAK)
  • Dag 2 – Søndag 9. september (Aarhus, FAK)

Det er DaBU og Parkinsonforeningen, der udvælger klubber, som hver tilbydes at få 2 eller flere klubtrænere på uddannelsen i Parkinson Boxing. Uddannelsen består af et kort introduktionskursus, der tages som e-læring, og derefter 2 éndags kursusdage med 4-6 ugers mellemrum. Mellem de to kursusdage skal kursisterne enten på besøg i en klub med eksisterende hold i Parkinson Boxing, og/eller får supervision i egen klub af en erfaren Parkinson Boxing træner.

find en bokseklub i dit område – kontakt og træningstilbud på parkinson.dk

Kontakt udviklingschef Signe Kirse Ellegaard, hvis din klub gerne vil uddannes og starte Parkinson Boxing eller I vil høre mere om projektet.


Udpluk fra medieomtale af Parkinson Boxing