Parkinson Boxing

Danmarks Bokse-Union og Parkinsonforeningen samarbejder om bokseprojektet Parkinson Boxing målrettet personer med Parkinsons sygdom. Vi har uddannet 90 frivillige trænere i en lang række af DaBUs klubber, så vi i dag kan tilbyde den særligt tilpassede træningsform til parkinsonramte i bokseklubber i hele Danmark. 

find en bokseklub i dit område – kontakt og træningstilbud på parkinson.dk

Projektet blev i 2021-2023 støttet af midler fra Sundhedstyrelsen.

Hvorfor Parkinson Boxing?

Boksetræningen er baseret på hastighed, krydsbevægelser, rotation i ryggen, balance og koordination. I boksningen indgår også̊ træning af finmotorik, som særligt mennesker med parkinson har gavn af for at fastholde evnen til at skrive, spise selv, knappe eget tøj mv. Foruden de fysisk gavnlige effekter for personer med parkinson, er ønsket med træning i foreningsregi at åbne døren til det sociale fællesskab i bokseklubberne.

Det er sjovt at mærke, at man bliver stærkere. Og det er sjovt, at det smælder, når man bokser til sandsækkene.

Dorrit Hermann, parkinsonbokser

Uddannelse som Parkinson Boxing træner

I 2024 og 2025 udbyder vi ét årligt trænerkursus i Parkinson Boxing. Aktuelt:

  • Lørdag 26. oktober & søndag 27. oktober 2024 i Odense
    (lørdag kl. 13:00 – 19:00 og søndag kl. 9:30 – 14:30. Med forbehold for ændringer)


Det er DaBU og Parkinsonforeningen, der udvælger klubber, som hver tilbydes at få 2 eller flere klubtrænere på uddannelsen i Parkinson Boxing. Uddannelsen består af et kort introduktionskursus, der tages som e-læring, og derefter et 2 dages kursus.
Vi opfordrer til at kursisterne aftaler et besøg i en klub med eksisterende hold i Parkinson Boxing, og/eller får supervision i egen klub af en erfaren Parkinson Boxing træner.

Kontakt udviklingschef Signe Kirse Ellegaard, hvis din klub gerne vil uddannes og starte Parkinson Boxing eller I vil høre mere om projektet.


Udpluk fra medieomtale af Parkinson Boxing