Kvindernes Kampidrætsdag 8. marts

Kvindernes Kampidrætsdag 8. marts

8. februar 2022 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard

Frem mod den 8/3 sætter vi spot på kvinder i kampidræt med en landsdækkende kampagne, med det mål at sænke barriererne for at få flere piger og kvinder ind i kampsportsklubberne.
Og vi vil have din klub med i kampagnen!

Kampagnen er et samarbjede mellem kampsportsforbund for Boksning, Kickboxing, Brydning, Judo & Ju-Jitsu, Fægtning samt DGI kampidræt.

Åbent-hus-arrangement i din klub – hvad og hvordan?

Et vigtigt led i kampagnen er at få stablet åbent-hus-arrangementer på benene sammen med jer klubber, i dagene omkring 8/3. Rammer og indhold bestemmer I (fx “mor/datter/veninde-træning”, “træning-og-pizza”, “pige-bootcamp”…), og I står for afviklingen. Til gengæld står vi for tilmelding og landsdækkende promovering. Når i opretter et arrangement, så vises dette på websitet og derved får nye potentielle medlemmer mulighed for at opdage netop jeres klub.
Tilmeld jeres arrangement ifm. ‘Kvindernes Kampidrætsdag’ HER

I kampagnen laver vi også en række portrætter af kvinder i kampidræt, og arrangerer webinarer, som kan give jer viden om og redskaber til at løfte opgaven omkring piger og kvinder i jeres klub.

I kan tage del i kampagnen, uanset om I laver et åbent-hus-arrangement eller ej. Så længe I som klub tager stilling til, hvordan I skaber gode rammer for kvinder i jeres klub, så er opgaven løst:-) Den vigtigste indsats i den kommende tid bliver, at vi sammen sætter fokus på kvinder i kampidræt, så flere får lyst til at starte. Og gerne hos jer.

Har I gode erfaringer med, hvordan I beskæftiger jer med piger og kvinder i jeres klub, så vil vi meget gerne høre dem. Måske ligger I inde med gode historier om særlige initiativer, der har rekrutteret flere kvinder i jeres klub. I så fald opfordrer vi jer til, at dele dem, så andre kan lade inspirere.

Hvorfor fokus på piger?
Inden for kampidræt er kun ca. 30 % af medlemmerne piger eller kvinder. Derudover er en generel tendens, at pigers idrætsdeltagelse – særlig i foreningsregi – falder, når de rammer teenageårene.


Kernebudskab
Vi tror på, at kampidræt kan tilbyde meningsfulde fællesskaber, øge trivsel og styrke den mentale sundhed. Og det er dette positive budskab vi sammen med jer klubber ønsker at formidle, via videoer, portrætartikler, webinarer og lokale klubarrangementer 8.marts.

Følg kampagnen på dgi.dk/kampidraet og DaBU Facebook