OL kvalifikationsturnering

2.-11. marts 2024 – Busto Arsizio, Italien

Elitesektionens Rachid Idrissi og Carsten Post er med de udtagne boksere Melissa Mortensen og Sofie Rosshaug i Italien ved den første af to verdensturneringer der er kvalifikation til OL 2024. Kvalifikationskravet i boksernes vægtklasser er at nå til kvartfinalen, hvilket betyder, at Sofie (50kg) skal vinde 4 kampe, og Melissa (54kg) 3 kampe. 

Status pr. 10/3:

  • 3/3 – Sofie Rosshuag vinder sin første kamp 5-0 over Abarca Valeria Cardenas Costa Rica.
  • 7/3 – Melissa Mortensen skulle i sin første kamp torsdag d. 7/3 møde Aeji IM fra Korea.
    En bokser som var deltager ved sidste OL i Tokyo.Melissa Mortensen ender desværre med at tabe kampen 3-2 mod Aeji IM. Melissa starter lidt for defensivt i første omgang, hvor hun taber 4-1. Selvom hun kommer bedre i gang i 2. omgang, er det ikke nok til at vinde omgangen, som hun taber 3-2. I 3. og sidste omgang går Melissa all-in og rammer flere gange, men desværre er det ikke nok, og hun taber igen omgangen med 3-2.
  • 8/3 – Sofie møder Sadia Bromand fra Afghanistan og vinder en sikker 5-0 sejr.
  • 10/3 Sofie bokser 1/8 finale mod Aira Villegas fra Filippinerne. Trods en solid præstation, var Sofies modstander fysisk stærkere, hvilket gjorde det udfordrende for Sofie at score point uden selv at blive ramt, og Sofie taber 0-5 til Aira Villegas.
  • Begge de danske boksere er nu ude af turneringen, og dermed lykkedes det desværre ikke at sikre en OL-billet denne gang.

Næste og sidste OL-kvalifikation er 26/5-2/6 i Bangkok, Thailand.

Læs mere på https://olympics.com/