DM information fra DaBU bestyrelse

DM information fra DaBU bestyrelse

4. oktober 2022 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard

Vedrørende reglen om minimum 1 kamp bokset i sæsonen, for at kunne deltage ved Danske Mesterskaber 2022:

Det er – og har altid været – bestyrelsens intention at opfylde flest mulige forventninger fra repræsentantskabet, dog med erkendelse af, at det ikke altid er muligt. Samtidigt har nuværende bestyrelse valgt at lægge vægt på en linje, hvor vi ikke ændrer tidligere bestyrelsesbeslutninger, rammer og regler, for afholdelse og deltagelse i DaBU mesterskaber (Danske Mesterskaber og Nationale Begyndermesterskaber).

Ovenstående regel er indført omkring år 2000, med baggrund i, at alt for mange klubber tilmeldte boksere til DaBU mesterskaber, uden at bokserne reelt var sæson klar – og herefter enten ikke stillede op, eller frameldte bokserne. Dette gav mange udfordringer og skuffelser i mesterskabsafviklingen, hvilket ikke var til gavn for hverken fællesskabet eller mesterskabsafviklingen.

Bestyrelsen lytter sig til, at flere mener denne regel er unfair og ikke længere tidssvarende i aktiviteterne under Danmarks Bokse-Union. Derfor har bestyrelsen besluttet at yde dispensation til de kommende Danske Mesterskaber 2022, for boksere, der tidligere har deltaget i Danske Mesterskaber, eller har bokset mere end 15 kampe, men som ikke har haft kamp i indeværende sæson.

Reglen for dispensation vil blive sat på det kommende repræsentantskabsmøde den 21. maj 2023, således at hele repræsentantskabet kan votere på emnet.


Med sportslig hilsen
DaBU bestyrelse 

Photo by Toa Heftiba on Unsplash