DaBU Talentprojekt frem mod OL Paris 2024

DaBU Talentprojekt frem mod OL Paris 2024

Onsdag den 24. juli tidlig morgen flyver den danske OL delegation til Paris for at delatge i de Olympiske Lege 2024. Danmarks Bokse-Union har bokseren Nikolai Terteryan, 71kg med og trænerteamet Rachid Idrissi og Carsten Post.

DaBU OL-Bruttotrup

Pr. juli 2024

Elitesektionen udpegede en bruttotrup bestående af seks landsholdsboksere – 4 mænd og 2 kvinder til at indgå i DaBU Talentprojekt og forberedelserne med sigte på kvalifikation til deltagelse ved de Olympiske Lege i Paris sommeren 2024. Truppen gik pr. december 2023 ned på følgende 4 boksere, som hver fik individuelle aktivitetsplaner:

  • 71 kg. Nikolai Terteryan – Kolding BK
  • 57 kg. Frederik L. Jensen – Pandrup BK
  • 50 kg. Sofie Rosshaug – Gilleleje BK
  • 54 kg. Melissa Mortensen – Varde AK 

Elitesektionen holdt døren åben for, at der kan kumme boksere til i de OL-vægtklasser, som ikke er besatte; såfremt de viste et ekstraordinært niveau i international sammenhæng. Pr. maj 2024 var der to ‘boblere’ til truppen:

  • 63,5kg. Abdallah Abou Arab – A. Olympia Odense
  • 80 kg. Sebastian Terteryan – Kolding BK

Det lykkedes som bekendt desværre ikke at kvalificere yderligere boksere ved den sidste kvalifikationsturnering. Men vi Elitesketionen og hele DaBU er særdeles stolte over at vi deltager med Nikolai Terteryan og repræsenterer Danmark i boksning ved de Olympiske Lege, for første gang i 12 år.
Læs om hele den dansks OL-deltagelse på dif.dk 


Aktiviteter

2024

2023


DaBU OL-satsning har fået tildelt midler fra KIRKBI i 2022-2024

DaBUs kvalifikationsproces frem mod OL i Paris 2024 har fået flot økonomisk medvind i form af donation fra KIRKBI Fonden via vores samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark. Læs mere HER

Kontakt

DaBU Elitesektion