DaBU OL-satsning støttes af KIRKBI Fonden

DaBU OL-satsning støttes af KIRKBI Fonden

26. januar 2023 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard

DaBUs kvalifikationsproces frem mod OL i Paris 2024 har fået flot økonomisk medvind i form af KIRKBI støtte via samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark.

Efter et stærkt arbejde i DaBU sportslige ag administrative set up, er det lykkedes via DIF & Team Danmark, at kvalificere DaBU til en donation fra KIRKBI Fonden til et talentforløb med målet om kvalifikation til OL Paris 2024; og herefter en potentiel ny donation frem mod OL 2028 i Los Angeles, dersom boksning forsat er olympisk disciplin til den tid. 

KIRKBI donationen lyder i alt på kr. 779.290,- fordelt over 3 år, med 5 % af støtten i 2022, 50 % i 2023 og de sidst 45 % i 2024. 

De donerede midler er målrettet til anvendelse på flere elementer i forbindelse med de sportslige forberedelser; træningslejre, turneringsdeltagelse, skades- og sundhedsfaglig pleje, og anden support. DaBU skal gennem projektperioden afrapportere løbende for anvendelse af midlerne jf. budgetplan. 

På hele Danmarks Bokse-Unions vegne, en stor og ydmyg tak til KIRKBI Fonden for donationen samt til DIF og Team Danmark for tilliden og troen på potentialet i DaBU boksning.

Lad os med denne denne ekstremt store hjælp til vores elitesportsarbejde krydse fingre for endnu mere sportslig succes frem mod OL 2024 i Paris – hvortil første forsøg på kvalifikationen er ved European Games 2023 i Polen.

DaBUs OL bruttotruppes forberedelser vil kunne følges på DaBUs hjemmeside.  


På bestyrelsen vegne
Med sportslig hilsen
Lars Brovil, DaBU formand