DaBU sportslige set-up sept. 2021-2024

DaBU sportslige set-up sept. 2021-2024

8. september 2021 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard

Som annonceret i juli måned sker der en reorganisering på det sportslige område i DaBU. I stedet for den tidligere tredeling i elitesektionen med en fuldtids ansat sportschef/landstræner og to frivillige assistentlandstrænere, vil den nye Elitesektion bestå af to – på sigt 3 deltidsansatte. 

Et sådant skifte skal imødekomme målsætningerne i den kommende 4-årige strategiaftale (2022-2025) med Danmarks Idrætsforbund, sikre udnyttelse af DaBUs Kraft- og Udviklingscentre og spille sammen med OL-cyklus. 

Det har været ønsket at få flere hænder involveret, også med fokus på øget diversitet, således at vi favner udviklingen af breddeboksere, og bygger bro fra bredde til talent og elite i hhv. øst og vest. 

Samtidig er intentionen at øge muligheden for at komme afsted med boksere for både sparring og videndeling, samt at styrke involvering af og kommunikation med klubbernes trænere.  

Nøgleord for den fremtidige organisering: Retningsskifte, Synlighed og Flere hænder

Styrket team- holdmentalitet 

– Dialogbaseret udadvendt kommunikation

– Bredere aktivitetsflade med flere hænder 

Det er fortsat kendte ansigter i den ny Elitesektion, med Michael Ørholst i spidsen som hovedansvarlig National Team Head Coach og National Team Coach Rachid Idrissi. Hertil er en række fast tilknyttede trænere og support på specifikke områder hhv. ungdom, kvinder, øst og vest. I den nye organisering har det været vigtigt at optimere den ønskede ‘røde tråd’ mellem bredde, talent og elite.  


Organisationsdiagram for DaBU sportslige sektion


Elitesektion kontakt

Michael Ørholst, National Team Head Coach: michaeloerholst@dabu.dk / 2819 4644
Rachid Idrissi, National Team Coach: ri@dabu.dk / 5353 5381


Gruppering af konkurrenceboksning

Nationale teams – Eliteniveau 

– Landshold M/K
– U19 M/K
– U17 M/K

Bredde Konkurrence – Senior og Ungdom

– Breddetrup øst/Vest
– Kvinde- Udviklingstrup

DaBU baserede aktiviteter – samlinger for elite og bredde teams, kursusvirksomhed, dommerseminar, unionsmatches o.a. vil som udgangspunkt henlægges til Kraft- og Udviklingscentrene: Vejle, Høje Taastrup og næste UC der etableres i 2021. 

Boksere der er tilknyttet en gruppe/trup kan efter aftale deltage i aktiviteter i andre grupper; mhp. brobygning og rød tråd mellem bredde – talent – elite. 

DaBU bestyrelse, sept. 2021

Photo by Clemens Van Lay on Unsplash