DaBU Diplomstævner

Diplomboksestævner sæson 2022/2023

Diplomboksestævner sæson 2023/2024

Læs mere om rammerne og reglerne for diplomboksning

Foto: Marcus Mario Kurszewska


Om diplomboksning

Af: Jens Peter Zacho, Diplomstævner DaBU Vest:

Boksning er en god og sund sport, som dyrkes under kontrollerede forhold i de danske bokseklubber under DaBU. Der er mange gode dygtige og engagerede trænere i de danske bokseklubber, som tager godt imod de drenge og piger, der kommer til træning i bokseklubberne. Efter en passende tid i træningslokalerne, kan nye eller kommende boksere prøve kræfter med diplomboksning.

Hvad er diplomboksning?
Bokseklubberne kan invitere til deltagelse i et diplomstævne. Her kan klubberne så deltage med deres nye og forhåbentlige kommende kampboksere.
Forskelligt fra en rigtig boksekamp, må der i diplomboksning ikke bokses med stor kraft, ingen hårde slag er tilladt. Det er nemlig ikke styrken der bedømmes ved diplomkampe, det er derimod det tekniske, der udelukkende bliver fokuseret på. Hvis der gentagne gange, bliver slået for hårdt, bliver kampen stoppet af kamplederen. Dette er for at beskytte deltagerne og for at fremhæve, at det er teknikken der skal bedømmes.

Ingen vindere eller tabere i en diplomkamp
Ved diplomboksning udråbes der ikke en vinder af kampen. Derimod får hver deltagende bokser et antal point. Der er altid en autoriseret kampleder, til at lede kampen. 

Der sidder tre bedømmere til hver diplomkamp. I de fleste tilfælde uddannede klubtrænere, der sidder som bedømmere ved diplomkampene og giver point til deltagerne. De skal hver især bedømme kampen, i første omgang rene slag. I anden omgang bedømmer de parader og undvigelser. Og endelig i tredje omgang bedømmes balance og fodarbejde. Der kan for hver omgang gives fra et til fem point. For at få et diplom med hjem, skal der opnås 27 point.

Er diplomboksning noget for dig?
At gå til træning i en bokseklub, sammen med andre boksere er én ting. At deltage i et diplomstævne en anden. Deltagelse i et diplomstævne giver et godt fingerpeg om, hvorvidt det at blive ”rigtig” kampbokser er noget for deltageren.

Der er en god stemning til et diplomstævne, som kan give en fornemmelse af, hvad der sker i og omkring et rigtigt boksestævne.

<-Tilbage