Pressemeddelelse – Danske mesterskaber 2022

Pressemeddelelse – Danske mesterskaber 2022

23. maj 2022 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard

Pressemeddelelse:                                                                            

Det er med stor glæde, at Bokseklubben Wedala Vejle og Danmarks Bokse-Union, i samarbejde med Vejle Kommune og TV-kanalen Sportlive, kan præsentere de Danske Mesterskaber 2022 i Vejle.

Vi skal tilbage til 1990’erne, for at finde Vejle som værtsby for et dansk boksemesterskab. 

Vejle har kun to gange tidligere lagt bynavn til det præstigefyldte mesterskab, det var 1991 og 1998, begge gange i Idrættens Hus, i Vejle centrum.

Det bliver dermed kun 3. gang i historien, og første gang i dette årtusinde, at Vejle er udnævnt til værtsby, denne gang i samarbejde med Rosborg hallen som lokation, fra den 18.-20. november 2022.

Det bliver den stærke Vejleklub ’BK Wedala’, som medarrangør for mesterskabet. Klubben har de seneste år leveret flotte boksestævner i Vejle, med flere landskampe og jyske mesterskaber.

Leif Lund, formand for BK Wedala, er glad for, at valget er faldet på netop Vejle Kommune og BK Wedala som vært. – ¨Jeg er som formand i Wedala glad og stolt over at vi har fået muligheden for at afholde et Dansk Mesterskab i byen, samtidig tak til kommunen og bokse-unionen for deres tiltro til at vi kan løfte opgaven. ¨ 

¨ Vi glæder os til at vise, de altid suveræne og talrige fremmødte Vejle-tilskuere, topboksning fra absolut højeste nationale niveau her i Vejle¨, afslutter Wedala formanden Leif Lund.

Vejle Kommune, ved 1. Viceborgmester og formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen, bakker ligeledes op om mesterskabet. – ¨ I Vejle Kommune er vi stolte over igen at kunne tilbyde boksning på allerhøjeste hylde. Bokseklubben Wedala har gjort et stort stykke arbejde gennem de sidste mange år, hvor de har formået at fylde Rosborg hallen i forbindelse med landskampe og de jyske mestermesterskaber. Det er derfor helt fortjent at DABU har valgt Vejle Kommune og BK Wedala som arrangør af de danske mesterskaber 2022¨, udtaler Dan Arnløv Jørgensen.

¨ Vi ved, at der i klubben er mange traditioner, mange gode frivillige, der hjælper til og formår at møde bokseren i øjenhøjde. Bokseklubben Wedala har med sit samfundssind vist, at stærke arme ikke kun sidder i forlængelse af boksehandskerne. Vi er stolte over det arbejde, der er blevet gjort og det viser, at Vejle er helt fremme i bokseskoene.

Vi ser frem til mesterskaberne med stor fornøjelse, og vi glæder os over at være værtsby for det danske mesterskab¨, afslutter Dan Arnløv Jørgensen.

Bokse-byen Vejle

Publikumsinteressen for boksningen i Vejle er altid stor, og et Dansk Mesterskab er noget helt særligt. Blandt medalje-favoritterne er der flere boksere fra lokalområdet, med potentiale til at dominere boksescenen i årene fremover. Blandt andet har den nykårede Europamester fra BK Wedala, Nikolai Terteryan allerede vist sit værd.

Danmarks Bokse-Unions formand, Lars Brovil udtaler – ¨Jeg er på DaBU’s vegne stolt og rigtig glad for at samarbejde med Wedala, som ad flere omgange de seneste år har bevist, at klubben kan arrangere boksestævner fra øverste hylde. Det så vi senest i fjor, hvor klubben var medvært på flere veltilrettelagte landskampe i Rosborghallen¨

– ¨Vi glæder os over, at Vejle Kommune igen er med som samarbejdspartner på top-boksning i byen, og så glæder vi os til vise god og medrivende boksning til de altid talrige fremmødte tilskuere i Vejle by og opland. ¨ uddyber DaBU-formanden, Lars Brovil.