đź‘€ BREAKING NEWS đź‘Ź

đź‘€ BREAKING NEWS đź‘Ź

8. maj 2021 SlĂĄet fra Af Signe Kirse Ellegaard

KONTRAMELDING: NU MĂ… DER GERNE DYRKES BOKSNING UDEN KONTAKT/SPARRING!

Kulturministeriet har i går udsendt deres retningslinjer på idrætsområdet, og her fremgår det nu, at boksningen uden kontakt/sparring må rykke indendørs alligevel.

Frem og tilbage. Og frem igen. Efter nogle opslidende dage med forskellige meldinger fra myndigheder og ministerier og nu sku det være sikkert og vist: Boksningen kan alligevel rykke indendørs med øvelser uden kontakt/sparring.

Kulturministeriet sendte sent fredag aften retningslinjerne for idræts- og kulturliv på gaden, og her fremgår det, at ’al individuel træning eller træning uden kontakt betragtes som ikke-kontaktsport uanset idrætsgren.’

Med virkning fra den 6. maj gælder nu følgende:

Indendørs idræt

  • Indendørs idræt er tilladt for alle aldersgrupper – dog skal kontaktsport begrænses til øvelser uden kropskontakt for voksne mellem 18 og 69 ĂĄr. 
  • Der gælder et forsamlingsforbud pĂĄ 25 personer. BĂĄde udøvere, trænere, dommere mv. tæller med i det samlede antal. 
  • Der er krav om coronapas for voksne udøvere fra 18 ĂĄr og derover. 
  • Professionel idræt er fortsat undtaget fra restriktionerne.


Udendørs idræt

  • Der gælder et forsamlingsforbud pĂĄ 75 personer for udendørs idræt, hvor idræt bĂĄde med og uden kropskontakt er tilladt. BĂĄde udøvere, trænere, dommere og evt. tilskuere i form af forældre eller lign. tæller med i det samlede antal. 
  • Professionel idræt er fortsat undtaget fra restriktionerne.

Coronapas info:
Desværre er det ikke lykkedes Danmarks Idrætsforbund (DIF) efter en meget ihærdig kamp at få ændret på vilkårene for coronapas. Det betyder, at det er op til bokseklubberne at kontrollere coronapas hos alle deltagere over 18 år, hvis der er en træner/leder til stede. Er der ikke en træner/leder til stede til træningen, skal der gennemføres minimum én stikprøvekontrol i døgnet.

DIF arbejder videre på at få lempet reglerne, så daglig kontrol udfases og stikprøvekontrol minimeres.

DIF skriver uddybende: ¨Vi kan godt forstå, hvis både I og jeres foreninger bliver rundtossede, når corona-karusellen kører.

NU er beslutningen om, at kontakt-sportsgrenene slet ikke må være indendørs, blev omgjort. Det betyder, at al individuel træning eller træning uden kontakt betragtes som ikke-kontaktsport uanset idrætsgren. Det betyder altså, at selv fx kampsportsidrætter herunder boksning nu også må betræde bokseringen igen, så længe de kun laver træningsøvelser, hvor der ikke er fysisk kontakt mellem udøverne. For en god ordens skyld kan vi nævne, at den nye formulering ér opdateret på Kulturministeriets hjemmeside, og at vi også har fået bekræftet tilgangen mundtligt. Så nu håber vi, at glæden hos håndboldspillere, karateudøvere og bokserne osv. trods alt overstiger den frustration, som de divergerende meldinger har givet.¨

Læs Kulturministeriets retningslinjer for indendørs idræt pr. 7. maj 2021.

Bestyrelsen ønsker alle en god weekend og håber I når at få træningslokalet gjort klar til mandag.