Følg OL-drengene i Paris

Følg OL-drengene i Paris

3. juni 2021 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard

Her på siden kan du løbende følge nyheder fra OL-kvalen i Paris.

1. juni: Den Danske delegation rejser fra CPH til Paris. Ved ankomsten hentes de i bus og køres til første test. Der ventes på svar og først herefter kan de komme ind i ¨boblen¨.

2. juni: Der trænes to gange dagligt, vægten tilpasses og der laves restituering/prehab. Der leves nu i en meget kontrolleret corona-boble – fx kan det nævnes, at man ikke kan forlade hotellet med mindre man skal ud i træningsområdet. Man kan heller ikke købe ind, her skal man i stedet udfylde en indkøbsseddel, og der vil så være en ¨runner¨ som handler ind for en. Der står vagtmænd ved udgangene og sørger for at ingen forlader hotellet. Det bliver til lidt luft når der ventes på bussen fra træningsområdet, se sidste billede hvor der hygges i skyggen, (det er 25-27 grader i Paris), de sociale medier skal naturligvis passes på mobilen.

3. juni: Vægten er ved at være på plads, og der trænes igen et par gange i løbet af dagen. Dagen har budt på ¨Covid-19 Liaison Officer Meeting¨ hvor den danske holdleder deltog. Efterfølgende blev der afholdt ¨technical Meeting¨ for landtrænerne. Senere på dagen blev alle igen testet.

4. juni: KAMPDAG for Sebastian Terteryan. Han skal bokse kamp nummer 5 i ring B, imod Lorenzo Callazo Sotomayor fra Aserbajdsjan – stævnestart kl. 14:00. (Morten Givskov og Nikolai Terteryan bokser først lørdag)

Sebastian blev vejet ind på 69 kg ren, til morgen. Der er kommet svar på de sidste PCR-test som for alles vedkommende var negative på det danske hold. (Der kan til morgen mærkes en anden stemning på hotellet idet det er kampdag.)

Kampen kan følges LIVE her: https://olympics.com/en/sport-events/tokyo-2020-boxing-olympic-qualification-tournaments/

Resultat og Sportschefens oplevelse af kampen: ¨Sebastian taber en tæt kamp 4-0 til OL sølvvinder 2016, Lorenzo Sotomayor Collazo, Azerbaijan. Sebastian bokser en flot første omgang, hvor han får sin kontraboksning til at køre. Han vinder omgangen 4-1.I anden omgang kommer azercubaneren ud i et højere tempo, sætter Sebastian under pres. Sebastian lader sig rive med, kampen bliver meget rodet, og Sebastian får en advarsel vi ikke forstod, men ved nærmere eftersyn var den ikke urimelig. Sebastian taber omgangen 3-2 og er nu bagefter samlet, I kraft af advarslen.Tredje omgang bliver lidt som anden, den bølger frem og tilbage, begge boksere er til tælling og den virker ret lige. Collazo vinder den hos alle dommerne og dermed er Sebastian ude af OL kvalifikationen.¨

I morgen bokser Nikolai mod Dimitri Asanau, Hviderusland, og Morten mod Mourad Aliev, Frankrig. Begge kampe bokses på stævnet der starter kl 14.00.

PS. Der bruges store mænger af træningstøj dagligt, når der trænes flere gange om dagen, (se de sidste tre billeder fra Nikolai og Sebastians værelse 😉

Det er en flot arena som er bygget op omkring OL-kvalen.

5. juni: Blev ikke den bedste dag for de danske boksere. Sportschef Thomas Kyø, skriver efter dagens kampe: ¨Nikolai møder europamesteren fra 2019, Dzmitrtyi Asanau, Hviderusland. Nikolai starter fornuftigt ud, første runde er meget lige, men Nikolai taber den 3-2. I anden og tredje runde skifter Asanau mellem kontra-boksning og mere aggressiv boksning, med mange slag. Nikolai er kan ikke helt følge med i omstillingerne og slagudvekslingerne og Asanau vinder kampen 5-0. Morten møder Mourad Aliev, Frankrig. Morten tabte 5-0 til Aliev sidste år, i en kamp hvor der ikke skete ret meget. Taktikken denne gang, var derfor at sætte mere pres på franskmanden. Morten var mere aggressiv denne gang, og havde også delvis succes med det. Desværre bliver han ramt rent af et højrehook, slået som kontra ind over Mortens slaghånd. Morten må en tur i gulvet og kampen bliver stoppet øjeblikkeligt. Morten var derefter til et grundigt tjek hos lægen, heldigvis har han det helt fint.Morten har 30 dages karantæne, som er standard efter et KO nederlag. Det betyder han går glip af U22 EM, 15 – 25. Juni, der er næste stop for Sebastian og Nikolai.Vi må erkende vi ikke er der hvor vi gerne vil være, når vi møder Europas bedste. Vi kan bokse med, men mangler marginalerne for at trække sejre hjem i de kampe. Det skal vi forhåbentlig hjem og arbejde videre på, frem mod OL her i Paris i 2024.¨

Presseomtale:

Afsted til OL-Kvalen er følgende: