Genåbningsplan den 21. april 2021

Genåbningsplan den 21. april 2021

16. april 2021 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard

Kære alle,


Politikerne er netop kommet ud af forhandlingslokalet og har præsenteret genåbningsaftalen for den 21. april 2021, og der er flere glædelige nyheder for vores sportgren, boksning.


– Når indendørs idræt i organiseret regi åbner pr. 21. april for børn og unge under 18 år, så omfatter det alle idrætsgrene og med et forsamlingsloft på 25 personer. Dét er vi naturligvis rigtig glade for.


– Samtidig gives der tilladelse til indendørs idræt i organiseret regi for personer over 70 år med et forsamlingsloft på 10 personer og krav om corona-pas.


DIF uddyber: ¨Undervejs i forhandlingerne håbede vi bl.a. også på, at det ville lykkes at få alle de voksne med allerede fra den 21/4, men dem under 70 år må – som hidtil planlagt – vente knapt tre uger endnu, nemlig til den 6. maj 2021.¨


– ¨Her og nu har vi kun aftaleteksten, som er meget overordnet. Som vi informerede om tidligere på ugen, så vil Kulturministeriet sende den bekendtgørelse, som skal ligge til grund for genåbningen, i lynhøring hen over weekenden. Dermed kommer de endelige retningslinjer formentlig først efter weekenden. Vi har dog fået stillet i udsigt, at retningslinjerne for indendørsidrætten vil ligne dem, vi kender fra tidligere.¨


I kan læse hele aftalen her: https://www.justitsministeriet.dk/wp-content/uploads/2021/04/Aftale-endelig.pdf

Dabu arbejder nu på en afklaring omkring afviklingen af repræsentantskabsmødet den 30/5, og de nationale mesterskaber den 5-6/6, samt de generelle stævneaktiviteter i DaBU


Hvad er et coronapas?

Som det kan læses ovenfor, bygger en del af genåbningen af det danske samfund, herunder også indendørsidrætten på indførelsen af et coronapas.  

Et coronapas vil i udgangspunktet være digitalt og vil rumme oplysning om:

  • Tidligere påvist smitte med COVID19
  • Negativ PCR-eller lyntest (svaret må max være 72 timer gammelt)
  • Færdigvaccination mod COVID19

Coronapasset vil i første omgang kunne findes via sundhedsplatformen, MinSundhed, men fra slutningen af maj forventes det, at der lanceres en særskilt app til formålet. Coronapasset indføres som en midlertidig foranstaltning som led i genåbningen af Danmark.