Vedr. samarbejde med IBA suspenderede lande

Vedr. samarbejde med IBA suspenderede lande

11. august 2023 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard

Bestyrelsen opfordrer DaBU klubber til fortsat at samarbejde med boksenationer på trods af, at det internationale bokseforbund IBA har suspenderet disse nationer.

Kære DaBU klubber

Der har henover den sidste tid været mange henvendelser omkring samarbejdet med vores nære samarbejdslande og deres klubber – Holland, Sverige, Tyskland, Tjekkiet, Østrig og England – grundet deres suspendering fra IBA.

I takt med at uroen inden for IBA udvikler sig samt flere og flere lande vægter den olympiske boksnings interesse højt via World Boxing, vil lande, der bliver suspenderet, potentielt blive flere og flere i tiden frem. 

Bestyrelsen finder, at IBA’s beslutning om suspendering og samarbejde med de nævnte lande overordnet hæmmer udviklingen af boksesporten i Danmark; herunder påvirker DaBU klubber økonomisk negativt og begrænser dem og deres boksere i deres tætte samarbejde klub og klub imellem. Bl.a. i forbindelse med deltagelse ved klubarrangerede turneringer, både i de nævnte lande og deres deltagelse ved dansk arrangerede klubturneringer. 

Med baggrund i ovenstående appellerer og motiverer bestyrelsen til et fortsat tæt samarbejde med klubber og turneringer i de nævnte lande.

Vil der på sigt være en konsekvens for Danmarks Bokse-Union fra IBA – ja, højst sandsynligt! For enkelte af vores top eliteboksere på internationalt niveau vil det sikkert medføre nogle  begrænsninger, hvilket vi i samarbejde med de berørte klubber og deres boksere finder løsninger på. Men, for flertallet og langt de fleste af vores konkurrenceboksere i Danmarks Bokse-Union vil konsekvensen være yderst minimal i hverdagen. 

Med sportslig hilsen
Bestyrelsen