Orientering fra OL kvalifikation i Bangkok

Orientering fra OL kvalifikation i Bangkok

7. juni 2024 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard

DaBU OL-bruttotrup med National Head coach Rachid Idrissi og landstræner Brian Brix er netop hjemvendt fra verdenskvalifikationsturneringen i Thailand, der var de danske bokseres sidste chance for en OL-billet til Paris i sommer.

Elitesektionens Rachid Idrissi orienterer efter hjemkomsten:

På papiret vidste vi godt at det ville blive svært. Vi udtog en “stort” hold på 5 boksere, for at prøve at tilgodese alle, men dog med de rigtige kvaliteter.

Alle 5 skulle vinde mellem 3-4 kampe, for at kvalificere sig til OL 2024.

Af de 5 på holdet, er kun en af dem i slutning af 20érne, mens de øvrige 4 er mellem 20 & 22 år, og dette betyder at de har en lang fremtid foran sig, og måske er det i virkeligheden næste OL i 2028 de vil kunne toppe.

Vores boksere mødte nogle er verdens bedste boksere, og boksede godt med, dog ikke altid nok til en sejr. Ved kvalifikations turneringen boksede vi i alt 10 kampe, og vandt de 5.

20-årige Sofie Rosshaug, tabte første kamp til den britiske mester Savannah Stubley, storbritannien, og taber 5-0.

22-årige Melissa Mortensen vinder sin første kamp sikkert 5-0 til en stærk spanier, og næste kamp tabte Melissa til den reagerende Verdensmester og OL bronze vinder Huang Hsiao Wen, Taiwan.

22-årige Sebastian Terteryan rykker 3 vægtklasser op for at ramme en ledig OL vægtklasse, da hans bror Nikolai Terteryan, som bekendt er kavlet i 71 kg. klassen, som vil passe Sebastian bedst.
Sebastian vinder første kamp 5-0, men taber anden kamp til den fysisk stærke Iraner, Meysam Gheshlaghi. Denne kamp viste tydeligt, at Sebastian boksede i en for høj vægt klasse.

22-årige Abdallah Abou Arab, vinder sine 2 første kampe sikkert 5-0, og i sin 3. kamp taber han 5-0 til U22 europamestren Ouier Ibarreche Conde, Spanien

28-årige Frederik Lundgaard Jensen vinder første kamp over vendens ranglistens  nr. 6 Miguel Vega, Mexico, men taber 5-0 til Sachin Sachin, Indien som er U19 verdensmester.

Elitesektionen er igang med at tænke på at oprette en OL bruttotrup 2028, allerede i efteråret 2024, så vi kan træne målrette i 4 år frem mod OL 2028. Vi mener at en tidlig satsning vil kunne optimere boksernes chancer for at kunne kvalificere sig om 4 år.

Rachid Idrissi
National Team Head Coach


Læs mere