Varetagelse af Olympisk boksning

Varetagelse af Olympisk boksning

23. juni 2023 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard

Danmarks Bokse-Union noterer sig den Olympiske Komites (IOC) beslutning i går, torsdag den 22.6.2023, om at fjerne anerkendelsen af verdensforbundet for boksning – IBA. 

Som en konsekvens heraf vil IBA ikke længere have hverken olympisk anerkendelse for afholdelse af boksekvalifikationsturneringer eller nogen form for rettigheder i forbindelse med afvikling af Olympisk boksning fremadrettet. Beslutningen fra IOC er bekræftet til nu at være permanent. 

Danmarks Bokse-Unions repræsentantskab har ved det nyligt afholdte repræsentantskabsmøde vedtaget, at unionen til enhver tid ønsker at søge indflydelse og medlemskab ved et bokseverdensforbund, der har anerkendelse af den Olympiske Komite (IOC) og derigennem den olympiske bevægelse. 

Danmarks Bokse-Unions bestyrelse vil i tæt samarbejde med DIF vurdere next step fra dansk boksnings side inden for de kommende par uger. Det ligger dog helt fast, at samtlige medlemsklubber under Danmarks Bokse-Union vil modtage en henvendelse på deres holdning og accept for tilslutning til et nyt verdensforbud som World Boxing.

Afslutningsvis vil undertegnede på vegne af hele Danmarks Bokse-Union ønske knæk og bræk til Team DaBU, der i disse dage deltager i European Games, hvor der netop er mulighed for kvalifikation til de Olympiske Lege i 2024 med afholdelse i Paris. 

God weekend

På bestyrelsens vegne 
Lars Brovil
Formand Danmarks Bokse-Union

OL-boksning i fare” – hør radiointerview med formand Lars Brovil om udsigterne for OL-boksnings forbundsmæssige tilknytning

P1 ‘Kulturen’ 26.06.2023