Pressemeddelelse – Landskamp i Odense

Pressemeddelelse – Landskamp i Odense

14. juni 2022 Slået fra Af Signe Kirse Ellegaard

Det er med stor glæde, at Danmarks Bokse-Union, i samarbejde med Bokseklubben Olympia Odense og Vollsmose Boxing, samt i partnerskab med Odense Kommune og TV-kanalen Sportlive, kan præsentere en landskamp på Fyn, nærmere bestemt i Paarup Hallen, i Odense.

Odense har kun fem gange tidligere lagt bynavn til bokse-landskampe, og vi skal tilbage til 1989, for at finde Odense som værtsby for en landskamp sidst. Her vandt Danmark 5-3 over USA i en propfyldt Odense Idrætshal.

Det bliver dermed, efter 33 år siden sidste landskamp i Odense, kun 6. gang i historien, at Odense er udnævnt til værtsby, og denne gang bokses landskampen i Paarup Hallen den 17. september 2022.

Modstandernationen bliver den stærke boksenation Holland, som Danmark kun har mødt i alt syv gange, og med resultaterne; fire vundne, en uafgjort og med to nederlag i de seneste to gange vi har mødt Holland i en landskamp.

Charlotte Allermand, formand for Olympia, er glad for, at valget er faldet på netop Odense Kommune og Olympia som medvært. – ¨Det er Olympia en stor ære at kunne være med til at afholde et landsholdsstævne her i Odense. Vi bor i en traditionsrig bokseby med mange klubber, og det er derfor en kæmpe fornøjelse, at både vi og Vollsmose Boxing får lejlighed til at vise endnu flere mennesker, hvorfor vi bærer boksningen i vores hjerter. Vores dygtige unge boksere knokler hele året for at kunne være med til store stævner som dette, og mon ikke der er nogle stykker, der bliver et par centimeter højere, når de får lov at bokse i samme ring som landsholdsbokserne? 

– ¨Sporten er for alvor på vej i gang igen ovenpå corona, og vi glæder os til at kunne slå dørene op til et kæmpe boksebrag, når landsholdet gæster byen. Vi håber derfor at få fyldt salen, så amatører såvel som landshold kan få den opbakning, de fortjener.¨ afslutter Olympia formanden.

– Vollsmose Boxing er ligeledes glad for at være medvært til topboksning i byen. Shahbaz Aslam som er næstformand og cheftræner i Vollsmose Boxing udtaler. – ¨Vi er utrolig stolte over at vi har fået muligheden for at afholde så stort et arrangement i byen. Det bliver boksning i topklasse og på højt niveau. Vi glæder os samtidig over at vore egne landholdsboksere fra Vollsmose Boxing kan få lov til at vise sig frem på hjemmebane Odense. Det bliver en stor oplevelse både for os klub, men uden tvivl også for Odenses publikum, som forhåbentligt får en uforglemmelig oplevelse med hjem.

– ¨Tak til bokse-union som har vist tillid ved at vælge os som medvært, og tak til Odense kommune som også har vist tillid ved at støtte op om event’et og muliggjort denne.¨ slutter Shahbaz Aslam.

– Odense Kommune er stolt over, at der igen kan afholdes bokselandskamp i kommunen. – ¨Det er mange år siden, at vi sidst har haft landsholdsboksning i Odense. Vi har stolte traditioner for boksning i Odense og et godt udviklingsarbejde med talenter, så det bliver en spændende mulighed for mange at komme helt tæt på nogle af vores bedste boksere i Danmark og opleve stemningen i en forhåbentlig fyldt Paarup-hal¨, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Søren Windell (C).

Boksebrag i Byen

Publikumsinteressen for landskampe er altid stor, og de seneste år har den været støt stigende, med fyldte haller. En national landskamp er noget helt særligt, og der kan forventes top-boksning fra allerøverste hylde den 17. september kl. 19:00, i Paarup Hallen. 

På Fyn er der flere boksere fra lokalområdet, med potentiale til at dominere boksescenen i årene fremover. Blandt andet har den nykårede Jyske, Danske og Nordiske mester Abdallah Abou Arab fra Vollsmose Boxing, allerede vist sit værd.

Danmarks Bokse-Unions formand, Lars Brovil udtaler – ¨Jeg er på DaBU’s vegne stolt og rigtig glad for, at det er lykkes at lave en landskamp på Fyn i samarbejde med bokseklubben Olympia Odense og Vollsmose Boxing.¨ 

– ¨Vi glæder os endvidere over, at Odense Kommune og Destination Fyn er med som samarbejdspartner når der skal bokses landskamp i byen, og så glæder vi os til vise de fremmødte tilskuere god, medrivende og seværdig boksning, efter alt for mange år uden landskampe i landets tredjestørste by, Odense¨, afslutter DaBU-formanden, Lars Brovil. 

Billetter til landskampen kan købes på www.Fightticket.dk